• Om nya regeltolkningar - och frågestund med domarchefen

  Utöver de sex regeländringar som gjorts i regelboken till kommande säsong har SHL även, efter dialog med lagen, bestämt nya regeltolkningar kring två vanligt förekommande situationer, slashing och boxa ut. Här kan du även ta del av domarchefen Tomas Thorsbrinks frågor och svar från onsdagens frågestund på Instagram.
 • Fredrik Warg: "Kommer att krävas mer av spelarna i år"

  Snart drar SHL-säsongen 2020/2021 igång – och en som vet vad som går genom spelarnas huvuden just nu är Fredrik Warg, som har över 550 SHL-matcher på meritlistan. Här berättar den förre centern om premiärnerver, vem han tror vinner poängligan samt varför han ofta väljer att titta på Rögles matcher.
 • Kajsa Kalméus: "Hockey är världens roligaste sport"

  Det är inte bara SHL-klubbarna som har förstärkt sina trupper i sommar. Även C More har gjort det och ett av nyförvärven inför den här säsongen är Kajsa Kalméus, 33. ”Hockey är världens roligaste sport”, säger Kalméus.
 • Här är nya referensgruppen – "En viktig funktion"

  Till den här säsongen satsar SHL på en ny referensgrupp – med den förre domarchefen Peter Andersson samt de tidigare SHL-spelarna Pontus Petterström och Per Ledin. Syftet: Förbättra spelarnas säkerhet och få en röd tråd på vad som anmäls till disciplinnämnden. ”Jag tycker det är jättebra att ligan väljer att lägga resurser på det här”, säger domarchefen Tomas Thorsbrink.
 • Lena Sundqvist: "Roliga saker som händer i vårt team"

  Chocken från det inställda slutspelet har lagt sig. Nu laddar Lena Sundqvist om för sin sjätte säsong som kommentator på C More – och när hon får tippa säsongens genombrott riktar hon blicken mot Göteborg. ”Mattias Norlinder ska bli otroligt spännande att följa”, säger hon.